GITAARLES

Ik heb nog plek voor leerlingen van 12 jaar en ouder. Pop, jazz, latin en beginnend klassiek, elektrisch of akoestisch. Notenlezen of op het gehoor, alles mag, alles kan. Altijd al eens gitaar willen spelen of gewoon een oude hobby nieuw leven inblazen, je bent van harte welkom. De lessen worden gegeven in mijn studio te Overberg (Veenendaal).

Mijn filosofie is simpel, je hoeft helemaal niet goed te zijn in iets om er onmetelijk veel plezier uit te halen.

Herman Onnen is een jonge 50er met veel live kilometers op de teller. Een echte bandman, houdt enorm van liedjes tot op 't bot uitzoeken, slag, solo en tokkel-gitaar. Enkele voorbeeld gitaristen van mij zijn John Mayer, James Taylor, Pat Metheny en natuurlijk Carlos Santana en Gary Moore e.v.a.
Vroeger nog geruime tijd lesgegeven op 't Rotterdams conservatorium dus ook de 'serieuze' kant is vertegenwoordigd in mijn lespraktijk.

Ik hoop je te gaan horen!

De gitaar

Voor de beginnende gitarist is een gitaar ongetwijfeld een raar instrument,
6 snaren in combinatie met talloze vakjes. Toen ikzelf zo’n 35 jaar geleden
begon met de gitaar, beangstigde mij dit nogal. Echter na 2 lessen van een
enthousiaste leraar werd mij al snel duidelijk, het is geen hogere wiskunde.
Gewoon beginnen, snaar voor snaar, akkoord voor akkoord, liedje voor liedje
en voor je het weet kun je spelen. Zoals Ed Sheeran op youtube altijd graag
laat zien, met 3 akkoorden kun je al zo’n 50% van alle popliedjes spelen.
Voor de meer gevorderden gitaristen blijkt de gitaar een onuitputtelijke bron
van mogelijkheden te zijn. Zie het als een schaakspel, je bent er nooit klaar
mee. Het is fantastisch om op dit instrument te kunnen onderzoeken wat je
in je hebt.


Mijn aanpak

Plezier in het gitaarspelen staat bij mij centraal. Je hoeft helemaal niet goed te kunnen spelen om veel plezier te halen uit het instrument. De weg naar beheersing gaan we zo leuk mogelijk maken. Ik hou er van om bekende liedjes in hapklare oefeningen te hakken, om zo uiteindelijk bij het einddoel te komen. Daar zijn mijn lessen op gericht, ik wil gestructureerd en met veel enthousiasme laten zien en horen dat de gitaar een eenvoudig instrument is met ongekende mogelijkheden. We gaan meteen spelen en tijdens dit spelen worden alle interessante zaken besproken en uitgelegd waar nodig.

Breng je eigen liedjes mee die je wilt spelen of anders heb ik meer dan genoeg bekende of minder bekende classics in mijn repertoire die we kunnen gaan doen.


Over mij

Ik speel zowel akoestisch als elektrisch gitaar. Gek op zowel de scheurgitaar
(Gary Moore, Carlos Santana) als de cleane elektrische gitaar (John Mayer en
Pat Metheny). Maar even zo enthousiast word ik van de akoestische gitaar,
fingerstyle à Ia Paul Simon of meer klassiek à la Baden Powell.

Voor wie

Eigenlijk zijn mijn lessen voor iedereen. Het is heerlijk om te
kijken wat we samen met dit mooie instrument kunnen bereiken.
Muzikaal talent is een mooie eigenschap maar enthousiasme,
gretigheid en een klein beetje doorzettingsvermogen zijn vele
malen belangrijker.